OFFICIELLT: Samir Nasri klar för Antalyaspor!

En av sommarfönstrets största värvningar i Turkiet är i hamn.

Både Antalyaspor och Manchester City bekräftar på sina hemsidor att Samir Nasri är nu officiellt en spelare som tillhör Antalyaspor.

Antalyaspor bekräftar på sin hemsida att den 30-årige fransmannen har skrivit på för två år. 

Det finns inga bekräftade uppgifter av klubbarna angående transfersumman men turkisk media har under de senaste dagarna rapporterat att Antalyaspor betalar sju miljoner euro till Manchester City för Samir Nasri. Samtidigt har det rapporterats om att Samir Nasri kommer att få en lön på fyra miljoner euro per år.

Manchester City bekräftar att spelaren har lämnat klubben och hyllar Samir Nasri på sin hemsida för hans tid i klubben. Med Manchester City vann Samir Nasri ligan två gånger, engelska ligacupen en gång och engelska supercupen (Community Shield) en gång. Den offensive spelaren gjorde mer än 120 matcher för Manchester City mellan 2011-2017. Ifjol var han utlånad till Sevilla efter att Pep Guardiola gjort det klart för fransmannen att han inte ingår i hans planer, nu blir han såld till Antalyaspor.

Samir Nasris karriär började i Pennes Mirabeuu som barn innan Marseille scoutade honom och värvade honom till klubbens ungdomsakademi. Nasri som är född och uppvuxen i Marseille, togs upp till A-laget 2004 och gjorde stor succé i Marseille och Arsené Wenger fick upp ögonen för den offensive mittfältaren och värvade honom till Arsenal 2008 för en summa på 12 miljoner pund. Det blev aldrig några titlar i Arsenal men Nasri utvecklades mycket och ansågs som en av de bästa mittfältarna i ligan. 2011 köptes han till Manchester City för 25 miljoner pund.

Samir Nasri som har rötterna i Algeriet har spelat för det franska landslaget mellan 2007-2013 och gjort mer än 40 landskamper. När Didider Deschamps tog över landslaget så hamnade Nasri utanför VM-truppen 2014. Samma år i augusti meddelade Nasri som då var 27 år gammal, att han slutar i landslaget.