Publiken i Trabzon hyllade Eren #IyikiVarsinEren

Eren Bulbul är namnet på folks läppar i Turkiet. Under söndagskvällen hyllades han stort av publiken i Trabzon i matchen mellan Trabzonspor – Konyaspor. 

TFF (Turkiska fotbollsförbundet) meddelade under dagen att det skulle hållas en tyst minut i alla ligamatcher och att lagen skulle gå ut med banderollen #IyikiVarsinEren (Bra att du finns Eren).

15-årige Eren från Trabzon gick bort i veckan efter att ha fått syn på terrorister från PKK i distriktet Macka i Trabzon och meddelat säkerhetsstyrkor om deras plats. I den beväpnade striden som uppstod mellan säkerhetsstyrkorna och terroristerna blev Eren och en militärpolis (Ferhat Gedik) martyrer.

I Trabzonspor-Konyaspor var hyllningarna lite mer speciella och större med tanke på Eren kommer från Trabzon och stadions fyra väggar hade banderoller tillägnade åt Eren. Händelserna har skakat om och satt hela Turkiet i sorg som har hyllat 15-åringen stort och mycket genom sociala medier.

Eren föddes 2002 i Trabzon och blev 15 år gammal. Han gick gymnasiet och hans dröm var att bli en fotbollsspelare för Trabzonspor.