VIDEO: Sevilla 2-2 Istanbul Basaksehir: Basaksehir hindrades av stolpen…

Istanbul Basaksehir bjöd återigen på en underhållande fotbollsmatch och var ett stolpskott ifrån att kvalificera sig till Champions League för första gången i sin klubbs historia. 

Det var Basaksehir som tog ledningen i matchen genom sin nya stjärna Eljero Elia. Basaksehir pressade på men Sevilla hade chanser också men första halvlek slutade 1-0. I andra halvlek började Sevilla piggast och kvitterade i 52:a minuten genom Sergio Escudero.

I matchens sista kvart såg det ut att vara klart när Sevilla gjorde 2-1. Tvärtom blev det mer fart och Basaksehir satsade allt framåt och det gav resultat. I den 83:e minuten gjorde Edin Visca 2-2 och det var match igen. Vid 2-2 räckte ett mål för Basaksehir att ta sig vidare till Champions Leagues gruppspel 2017/18 då ett tredje mål hade betytt att Basaksehir hade gått vidare på bortamål.

I den 89:e minuten fick Emre Belözoglu en frispark utanför straffområdet efter att ha dribblat bort en rad Sevilla-spelare. Frisparken tog i stolpen och ut. Trots sin press lyckades Basaksehir inte få in ett tredje mål på Sevilla och fick se sig besegrade med totalt 4-3 över två matcher (mötet i Istanbul slutade med en 2-1 vinst till Sevilla).

Basaksehir är nu klara för gruppspel i Europa League 2017/18 efter att åkt ut i Champions League playoff.

Matchens höjdpunkter och mål:

Emres frispark i stolpen: