Turkiska supercupen: Åtgärder att vänta för Besiktas och Konyaspor efter finalen…

Enligt turkisk media väntas Firat Aydinus och domarteamet tillsammans med TFF, lämna in en rapport till PFDK (Turkiska fotbolls disciplinnämnd) kring stökigheterna under och efter matchen.

Enligt rapporterna förväntas PFDK vidta åtgärder med att straffa de båda klubbarna efter att flertalet smällare och bengaler har tagits in till arenan och tänts flera gånger under matchen. Bland annat ska en person ha skrivit in med en “butterfly-kniv” och efter matchens slutsignal så sprang flera supportrar in på plan, främst från Konyaspors läktare, men även Besiktas-supportrar har tagit in sig på plan. Det uppstod ett stort tumult och enligt turkisk media ska Quaresma ha konfronterats av några supportrar vid tunneln och Besiktas arena-direktör ska ha skadats under tumultet på plan.

Konyaspor har gått ut och fördömt händelserna och önskat att de personer som uppför sig på detta vis måste vara så långt bort som möjligt ifrån fotbollen.

Matchens kommentatorer och andra fotbollsexperter har efter matchen starkt kritiserat agerandet av de supportrar som sprang in på plan och som tände smällare och bengaler. under och efter matchen. Även skarp kritik riktas mot de säkerhetsansvariga på arenan för att det inte hanterades på ett bättre sätt.

Se det stora jublet men även kaoset efter matchens slutsignal: