VIDEO: Fenerbahce 2-2 Trabzonspor

Det stora rivalmötet i Istanbul slutade med en delad poäng.

Det var Trabzonspor som öppnade målskyttet genom Burak Yilmaz. Redan efter fem minuter hade Burak Yilmaz hittat nätet och detta var Buraks tredje mål på två matcher i ligan. Däremot blev han tvungen att bytas ut efter tjugo minuter på grund av en ljumskskada.

Matchen i Kadiköy var en tuff och fysisk match där det gick fram och tillbaka. I matchens 45:e minut gjorde Alper Potuk vackert 1-1 för Fenerbahce genom att ha tagit sig ifrån två Trabzonspor-försvarare.

Inför den andra halvleken byttes Van Persie ut och in kom Giuliano som gjorde sin debut för Fenerbahce.

I den andra halvleken var det återigen Trabzonspor som tog ledningen. Olcay Sahan drog iväg ett distansskott som Volkan Demirel inte lyckades styra ut. Delar av läktaren visade sin besvikelse gentemot Volkan Demirel genom att bua och vissla varje gång Fenerbahce-målvakten rörde bollen. Volkan har haft en jobbig försäsong och hade även en tuff match mot Göztepe där han blev en syndabock och hårt kritiserad efter det första insläppta målet i den matchen.

Sex minuter ifrån slutet fick Fenerbahce straff efter ett vackert anfallsspel. Repriserna i efterhand visade att bollen hade tagit på en Trabzonspors-försvarares hand. Valbuena satte straffen för Fenerbahce och såg till att sviten med 20 år utan förlust mot Trabzonspor på hemmaplan fortsätter.