VIDEO: Historisk seger för Yeni Malatyaspor

Nykomlingen Yeni Malatyaspor tog en historisk seger när klubben vann sin allra första match i Süper Lig.

I väntan på att problemet med gräsmattan på den nya arenan i staden Malatya ska åtgärdas så spelade Yeni Malatyaspor sin historiska match på Malatya Inönü stadion som återigen stod som värd för en Süper Lig-match efter 11 år när Osmalispor kom på besök. Matchen spelades dock inför tomma läktare för ett tidigare straff.

Yeni Malatyaspor har gjort ett par intressanta nyförvärv i tidigare Lyon-spelaren Aly Cissokho, tidigare Arsenal-talangen Nacer Barazite och tidigare Fenerbahce-spelaren Issiar Dia. Och det var också dessa tre tillsammans med ett annat nyförvärv Khalid Boutaib som låg bakom 3-1 segern mot Osmanlispor.

1-0 kom i den 9e minuten genom Boutaib som blev framspelad av Barazite. 1-0 blev också första halvlekens enda mål. I den 54e minuten utökade Barazite Yeni Malatyaspor ledning från straffpunkten efter att Dia fällts. I den 77e minuten kom tredje målet genom Boutaib sedan Cissokho och Dia stod för förarbetet. Osmanlispor reducerade på tilläggstid genom nyförvärvet den danska mittbacken Alexander Maxsö.