VIDEO: Traore bröt foten – blir borta resten av året

Konyaspors offensiva spelare Abdou Razack Traore bröt vänsterfoten i ligapremiären mot Trabzonspor i söndags och blir nu borta resten av året.

Traore återvände till Konyaspor inför den här säsongen efter att ha tidigare varit utlånad till klubben från Kardemir Karabükspor. Han skrev på ett tvåårskontrakt och var tänkt att ha en nyckelroll i lagets offensiva spel som vi fick se del av i supercupen mot Besiktas där han gjorde en assist och låg bakom flera anfall.

Men i ligapremiären mot Trabzonspor i söndags bröt han vänsterfoten efter en vårdslös tackling av Jan Durica och blir nu borta från fotbollen en lång tid. Något spel innan nyår blir det iallafall inte.

Abdou Razack Traore som inledde sin Europa-karriär i Rosenborg kom till Turkiet i januari 2013 då han skrev på för Gaziantepspor och har gjort 34 mål samt 8 assist på 110 matcher i Süper Lig för Gaziantep, Karabük och Konya.

Efter matchen har Konyaspor riktat hårt kritik mot domaren Hüseyin Gökcek för att det endast blev gult kort för Durica.