Antalyaspors tränare om Samir Nasri och Samuel Eto’o

Antalyaspors tränare Riza Calimbay arrangerade en presskonferens under onsdagen då han bl.a. pratade om Samir Nasri och Samuel Eto’o.

Riza var väldigt kritisk mot det som har stått om Antalyaspor och deras spelare i turkiska medier under den senaste tiden. Han ifrågasatte varför medierna skriver om saker som inte är sant. Medierna hade bl.a. skrivit att Nasri hade varit aggressiv under en träning men hur kunde han vara det när han inte ens var med på träningen?

Nasri gjorde debut för Antalyaspor innan landslagsuppehållet mot Yeni Malatyaspor då han också gjorde ett mål men missade den senaste ligamatchen mot Galatasaray. Riza Calimbay sa att Nasri hade problem med ena ljumsken och avstod därför matchen: “Om Nasri hade spelat mot Galatasaray hade han varit i borta ytterligare tre till fyra veckor. Han ville inte heller själv spela och riskera något. Vår läkare gav sitt råd och han spelade inte. Om han känner sig frisk och kan spela kommer han att göra det mot Kayserispor i nästa match.”

Om Samuel Eto’o:
“Det kan uppstå problem som kan påverka det som händer på fotbollsplanen och det är något som vi inte kommer att acceptera. Men trots att Eto’o har problem utanför fotbollsplanen så har det aldrig påverkat hans spel på fotbollsplanen. Han vet vad hans jobb är. Han är med på träningarna och gör sitt jobb. Eto’o har en dispyt med ledningen och jag tror att det kommer att lösas på bästa möjliga sett.”

***

Ett par dagar innan matchen mot Galatasaray så berättade Samuel Eto’o om att han ville lämna Antalyaspor pga problem som hade uppstått med klubbledningen.

Trots det fanns han med i startelvan mot Galatasaray och gjorde Antalyaspors kvitteringsmål i slutminuterna.