Arda Turan talar ut om landslaget, Galatasaray och m.m.

Under söndagen kom Arda Turan med uttalanden på Beyaz TV:s fotbollsprogram Beyaz Futbol dit han hade kopplats med telefon.

Arda Turan fick många frågor om landslaget och den bild som började spridas på honom Selcuk Inan, Burak Yilmaz och Caner Erkin innan matchen där de sitter och skojar (något som väckte stora reaktioner med tanke på att landslaget förlorade efteråt), om Fatih Terim & EM 2016 med bonusincidenterna, händelserna med journalisten Bilal Mese och inte minst om en återkomst till Galatasaray.

Galatasaray har bekräftat sitt intresse sedan länge att man vill värva tillbaka Arda och Barcelona sägs vilja sälja Arda och spelaren ingår inte i Barca-tränaren Ernesto Valverdes planer.

På programmet kom Arda med ett uttalande angående varför han inte tänker återvänder till Galatasaray idag:

– Just nu vill inte Galatasaray-fansen att jag ska komma till laget. Jag vill inte skada laget på något vis. Jag är en så stor Galatasaray-supporter att jag vet vad Galatasaray-supportrarna känner. Jag kommer spela som ett lejon i Barcelona. Ingen behöver undra något, jag kommer att stanna i Barcelona, sade Arda till programmet.

Arda Turan var även mycket besviken över de rubriker som hade skapats angående honom, Selcuk Inan, Burak Yilmaz och Caner Erkin där de sitter och skrattar på bänken innan uppvärmningen drog igång. Arda sade att bilden var tagen två timmar innan matchen och att detta är något som görs i alla landslag och klubbar och att det uppmärksammas extra mycket med tanke på förlusten men påpekar att media har totalt förvrängt det hela som att det är under matchen som bilden har tagits.

Det fanns även ett rykte om att Arda ska ha sagt till Lucescu att han inte ville att Özyakup skulle bli uttagen – något som Arda dementerade helt och sade att han inte har något att bestämma över Özyakup som är kapten för Besiktas och lagets nummer 10.
Utöver det sade Arda att han är ångerfull över attacken mot Bilal Mese men sade att skriverierna  angående honom och bonusincidenten är lögner och att han är mest sur över att det har fått en så stor spridning och att så länge han är tyst så tror alla att det är sant vilket har gjort Barcelona-spelaren besviken och ledsen. Arda säger att han lämnade landslaget för att han kände att han gjorde mer skada än nytta just då men att han var mycket ledsen över hur allting har utvecklat sig och att han inte kunnat spela i fler VM-kvalmatcher och att det gick som det gick i EM både för landslaget och hans egen del. Anledningen till varför han har valt att göra comeback i landslaget är för att Lucescu har övertygat Arda om att han ska spela för landslaget. Arda säger i intervjun att Lucescu välkomnande honom med öppna armar och verkligen ville ha tillbaka honom i landslaget och Arda motiverades mycket av Lucescus ord och visioner för landslaget.
Se Arda Turans hela telefonintervju med Beyaz Futbol här (obs: turkiska):

Del 2: