BUNDESLIGA & 2. BUNDESLIGA: Så gick det för de turkiska spelarna i den femte omgången

Bundesliga spelade klart sin femte omgång igår kväll. 

Borussia Dortmund som spelade med både Ömer Toprak och Nuri Sahin från start, vann borta mot Hamburg med 3-0. Ömer Toprak noterades för en assist när han nickade bollen på Kagawa som satte 1-0 för gästerna. Dortmund lyckades även behålla nollan i matchen vilket är mer glädjande för lagets och Ömers del. Både Ömer och Nuri spelade 90 minuter för Borussia Dortmund.

Caglar Söyüncü spelade 90 minuter när Freiburg spelade oavgjort hemma mot Hannover. Freiburg missade straff i första halvlek när ställningen var 0-0 och har fortfarande inte lyckats vinna någon match i årets Bundesliga. Laget ligger även på nedflyttningsplats just nu.

Målvakten Ramazan Özcan satt på bänken för Bayer 04 Leverkusen som besegrade Hertha Berlin på bortaplan med 2-1.

Mainz 05 startade med både Suat Serdar och Levin Mete Öztunali. Laget förlorade med 3-2 på hemmaplan mot Hoffenheim trots Öztunalis assist till det andra målet som gav en drömöppning för Mainz som ledde 2-0 efter sexton minuter. Kerem Demirbay som har turkiska rötter och även representerat de Turkiska U-landslagen men nu spelar för Tysklands landslag, kom in i halvtid för Hoffenheim och blev varnad i 59:e minuten.

Yunus Malli spelade 90 minuter när Wolfsburg kryssade mot Werder Bremen på hemmaplan. Yunus har inledningsvis av säsongen fått sparsamt med speltid men i förra veckan fick lagets huvudtränare och assisterande tränare som var Fredrik Ljungberg sparken. Wolfsburg som fick spela kval för att hålla sig kvar i Bundesliga ifjol har bara vunnit en av sina fem inledande matcher.

2. BUNDESLIGA

Kaan Ayhan spelade 90 minuter när Fortuna Dusseldorf slog Jahn Resenburg. Målskytten i matchen var svenske och förre Kayserispor-spelaren Emir Kujovic.

Mittbacken Aytac Sulu gjorde ett mål när Darmstadt spelade 2-2 mot FC Heidenheim.

Fyra turkar spelade från start när Eintracht Braunschweig besegrade Greiter Furth med 3-0. Özkan Yildirim spelade 69 minuter för Eintracht innan han blev utbytt och i Greiter Furth startade Serdar Dursun som ensam anfallare och på mittfältet spelade Levent Aycicek och Tolcay Cigerci (lillebror till Tolga Cigerci i Galatasaray)

Baris Atik och hans Kaiserslatuen förlorade 2-0 hemma mot Erzgebirge Aue.