Europa League: Istanbul Basaksehir – Ludogorets | Marseille – Konyaspor

På torsdagskvällen inleds Europa Leagues gruppspel där Istanbul Basaksehir och Konyaspor deltar.

Basaksehir tar emot Ludogorets Razgrad från Bulgarien och Konyaspor möter Olympique Marseille på bortaplan.

***

Båda klubbarna åkte ut i kvalspelet till Champions Leagues gruppspel. Basaksehir mot Sevilla och Ludogorets mot Hapoel Be’er Sheva.

Basaksehir har inlett ligaspelet med 3 segrar samt 1 förlust och ligger på tredje plats i tabellen medan Ludogorets har inlett bulgariska ligan med 5 segrar och 3 oavgjorda efter 8 omgångar. Med det ligger laget på andra plats i tabellen. Ludogorets har vunnit den bulgariska ligan sex år i rad efter att ha gått upp till högsta ligan. Laget har genom åren haft många brasilianska spelare och just nu finns det tio brassar i truppen.

Matchen mellan Istanbul Basaksehir och Ludogorets startar 19.00 svensk tid och sänds på TRT 1.

Huvuddomaren heter Stefan Johannesson och kommer från Sverige.

***

Konyaspor har rest till Frankrike för att möta storklubben Marseille.

Båda lagen har fått en dålig start i ligaspelet. Konyaspor ligger på 14e plats i tabellen efter 4 omgångar med 1 seger och 3 förluster. I den senaste matchen blev det förlust med 0-2 på hemmaplan mot Alanyaspor. Marseille ligger på 10e plats i franska ligan efter 5 omgångar med 7 poäng (två segrar, 1 oavgjord och 2 förluster). Likt Konyaspor blev det förlust i den senaste matchen mot Rennes med 1-3 på hemmaplan.

Matchen mellan Marseille och Konyaspor startar 21.05 svensk tid och sänds på Tivibu Spor 2.