Fatih Terim kan bli tränare i Iran

Fatih Terim som fick lämna jobbet som Turkiets förbundskapten i augusti kan bli ny tränare i Iran.

Den iranska klubben Esteghlal FC har meddelat på sin officiella hemsida om att klubben har Fatih Terim som förstaval som ny tränare i klubben efter att Alireza Mansourian fått lämna jobbet pga dålig resultat i inledningen av den nya säsongen.

Esteghlals styrelseledamot Riza Iftikari säger följande: “Självklart är Fatih Terim vårt förstaval. Han är en av Turkiets största tränare. Om vi kommer överens med honom så kommer vi att dela det med våra fans.”

Esteghlal grundades 1945 och är en av Irans största klubbar. Klubben har blivit ligamästare åtta gånger, cupmästare sex gånger och vunnit asiatiska Champions League två gånger. Laget har tagit bara 5 poäng på de 7 första omgångarna i ligan den här säsongen och ligger i botten av tabellen.