FC Porto 1-3 Besiktas: En mycket bra start för Besiktas!

Får man lov och kalla det för en skräll?

Att Besiktas ska vinna är väl i sig inte en jättestor skräll, men ändå en skräll när de vinner så som de gör. De turkiska ligamästarna spelade övertygande och var det bättre laget från minut ett till nittio. Redan de inledande minuterna så kunde man se att Besiktas hade kommit till denna matchen med rätt fokus och inställning och även om FC Porto fick styra matchen mest i första halvlek så hade Besiktas de farligare lägena och kunde mycket väl ha gjort mer än två mål i halvtid.

Besiktas straffade FC Porto och gjorde första målet genom en omställning på ett Porto-anfall och det var den förre Porto-spelaren och legenden Quaresma som hittade Talisca i mitten som kunde nicka in 1-0 för gästerna. Den förre Benfica-spelaren Talisca som gjorde matchens och Besiktas första mål i Champions League 2017/18, gjorde även Besiktas första mål i Champions League 2016/17.

FC Porto var mycket nära en kvittering hela tiden i matchen som böljade framåt och bakåt. Innan sitt ledningsmål träffade hemmalaget stolpen och åtta minuter efter ledningsmålet, kvitterade Porto. Dusko Tosic gjorde självmål när han nickade in bollen i eget mål från en hörna från vänster.

Sju minuter senare steg formstarke Cenk Tosun fram. Efter att ha blivit matchhjälte för Turkiet i landslagveckan innan så steg han fram och skickade iväg en projektil från mer än 30 meter som betydde 2-1 och halvtidsledning för Besiktas. Ett klassmål av Cenk vars mål mättes upp till en hastighet på 106km/h.

I andra halvlek var det mycket Porto som kom i anfall efter anfall och hade mer än 10 hörnor i matchen. Däremot stod Besiktas emot bra och den nya mittbacken Pepe var en klippa i försvaret. Besiktas punkterade matchen i den 86:e minuten när Ryan Babel satte 3-1 och såg till att Besiktas tog med sig 3 poäng hem till Istanbul och Turkiet.

Det går inget annat än att hylla detta Besiktas som har fått en kanonstart på sin Champions League-säsong. En stark bortavinst med hela 3-1 samtidigt som nyförvärven Gary Medel, Alvaro Negredo och Jeremain Lens började på bänken visar att klubben har en enorm bredd och kvalité i truppen som ska klara av att konkurrera både i Süper Lig och Champions League.

Besiktas leder grupp G efter en omgång efter att RB Leipzig spelat 1-1 hemma mot AS Monaco. Leipzig tog ledningen genom Emil Forsberg men Monaco svarade snabbt genom Tielemans.

Nästa match för Besiktas i Champions League är tisdagen den 26e september hemma mot RB Leipzig.

Startelvorna i matchen:
PORTO:
 Casillas, Ricardo, Felipe, Marcano, Telles, Torres (min. 46 Otavio), Danilo (min. 81 Hernani), Corona (min. 46 Andre), Brahimi, Marega, Soares

BEŞİKTAŞ: Fabri, Adriano (min. 87 Necip Uysal), Pepe, Tosic, Caner Erkin, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (min. 65 Medel), Quaresma (min. 73 Negredo), Talisca, Babel, Cenk Tosun