Fenerbahce svårslagna i derbyn

Fenerbahce har börjat säsongen dåligt jämfört mot de värsta rivalerna Besiktas och Galatasaray men när det kommer till derbyna är laget svårslagna.

På lördagskvällen är det dags för storderby i Istanbul igen när Fenerbahce tar emot Besiktas på Sükrü Saracoglu stadion.

Fenerbahce har inte förlorat de 8 senaste derbymatcherna mot Besiktas och Galatasaray. Efter att ha förlorat mot Besiktas med 2-3 på bortaplan den 27e september 2015 så har Fenerbahce vunnit 4 derbymatcher och 4 matcher slutat oavgjord. Målskillnad i dessa matcher har varit 8-2. I sex av matcherna har Fenerbahce hållit nollan.

Fenerbahce har inte förlorat mot Besiktas på Sükrü Saracoglu stadion på 13 matcher. Det har blivit 8 segrar och 5 oavgjorda. Senast Fenerbahce förlorade mot Besiktas på hemmaplan var 17e april 2005 med 3-4. På dessa matcher har Fenerbahce gjort 21 mål och Besiktas 10 mål.

I de 18 senaste derbymatcherna mellan Fenerbahce och Besiktas så har Fenerbahce vunnit 9 gånger, Besiktas 3 gånger och 6 gånger har det slutat oavgjord.

***

I derbymatcherna mot Galatasaray så har Fenerbahce inte förlorat på hemmaplan mot Galatasaray på 18 matcher. Senaste förlusten var 22 april 1999 då Galatasaray vann med 2-1. Sedan dess har Fenerbahce vunnit 14 matcher och spelat oavgjord 4 matcher. I dessa matcher så har Fenerbahce gjort 28 mål och Galatasaray 8 mål.