Spelarbetyg: Turkiet 1-0 Kroatien

Turkiet tog en stor seger och tre viktiga poäng. Spelarbetygen ifrån matchen: 

0 = Usel
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra
4 = Mycket bra
5 = Världsklass 

 

Volkan Babacan: 3 

Volkan har egentligen inte så mycket att göra och det är tack vare att han hade en mycket bättre försvarlinje framför sig mot Kroatien än mot Ukraina. Stabil och bra insats.

Kaan Ayhan: 4 

Mycket bra match av Kaan Ayhan som ersatte Sener Özbayrakli. Hade inga problem överhuvudtaget med Ivan Perisic och har med all förmodan spelat till sig platsen till höger nu. Imponerande!

Mehmet Topal: 3

Mycket bättre insats av Mehmet Topal mot Kroatien. Agerar lugnt och säkert och gör viktiga brytningar i andra halvlek när kroatiska anfallarna försökte komma till avslut.

Caglar Söyüncü: 4 

Imponerande insats av Turkiets framtidslöfte Caglar som till vardags spelare i Freiburg i Bundesliga. Spelar hårt och fysiskt och är inte rädd för att gå in i närkamper och hade Kalinic och Mandzukic i sin ficka. En stark fyra för Caglar!

Caner Erkin:2,5 

Gör en duglig match, fyller på bra i offensiven men hans inlägg var för dåliga idag. Lämnade stundtals stora ytor bakom sig och Kroatien kom många gånger via sin högerkant i andra halvlek.

Nuri Sahin: 3 

Underbart att ha tillbaka Nuri i landslaget även om det inte direkt var en jättematch så gör Nuri sitt jobb och inga vidare fel. Har fått en nytändning i Borussia Dortmund denna säsongen och linkar bra ihop med Oguzhan Özyakup i mitten.

Oguzhan Özyakup: 4 

Det var tur att Lucescu ångrade sig och tog med Özyakup i alla fall. Gör en mycket bra match och har farliga passningar som han lägger bakom motståndarnas backlinje samt så har han en förmåga att läsa av spelet på ett mycket bra sätt.

Arda Turan: 3,5 

Arda sliter och kämpar som i sina gamla dagar och bollen är som fastklistrad vid hans fötter. Byts ut i andra halvlek och det är för att man märker att konditionen inte är på topp. Arda saknar just nu 100% matchtempo då han inte får någon speltid i Barcelona.

Hakan Calhanoglu: 3 

En svag trea för att han sliter på bra och tar ett stort defensivt ansvar och försvarar när laget tappar boll. Däremot var det inte lika bra offensivt från Calhanoglus sida idag. Vi är vana med de farliga distansskotten och de farliga inläggen som får oss att hoppa till när Calhanoglu får bollen. Blev tvungen att ta ett gult kort för att Kroatien inte skulle kunna kontra i första halvlek och missar nu nästa match hemma mot Island.

Burak Yilmaz: 2

Burak kunde mycket väl ha fått syna ett kort och fått en straff emot sig efter tio minuter på ett inlägg av Modric mot Turkiets mål. Lyckades inte uträtta och skapa så mycket förutom att han pressar på och bildade anfallspar med Cenk Tosun.

Cenk Tosun: 4 

Vi fick se en helt annan Cenk Tosun mot Kroatien. Denna gången fick Cenk Tosun passningar och hade medspelare som tog löpningar och framförallt så hade Turkiet mer kontroll av matchen än senast. Cenk blir då mer delaktig och hugger på allt och gjorde inga misstag när han slog in returen som Subasic (Kroatiens målvakt) släppte.

Emre Mor (inbytt i 70:e minuten för Arda Turan): 2,5 

Spelar tjugo minuter men lyckas inte ändra eller skapa något stort, gör däremot inte bort sig heller på något sätt. Är kvick och snabb med bollen.

Ozan Tufan (inbytt i 82:a minuten för Burak Yilmaz): Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Okay Yokuslu (inbytt i 87:e minuten för Nuri Sahin): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Förbundskapten Mircea Lucescu: 4 

Är så glad att han har insett vad som var felet och att han gjorde hela SJU förändringar och dessa förändringar kommer mot gruppettan som slutar med vinst. Lucescu har insett vilken potential landslaget har och hur bra landslaget kan spela. Taktiken var bra och formationen likaså. Lucescu visar att han tror på de unga spelarna när han gav Kaan Ayhan och Caglar Söyüncu chansen från start i en sådan här viktig match där det var antingen vinna eller försvinna för Turkiets del.

Domaren: Viktor Kassai (Ungern) 2

Jag nöjer mig med att ge 2,5 och det som sänker betygen mycket är den missade straffen för Kroatien. Visst ändrar bollen riktning efter att frisparken har slagits och visst ser det ut som att Burak försöker få bollen på nacken och få den undan, men den tar tydligt på Buraks arm och bakom honom stod Vida. Annars tillät domaren Kassai ett tufft spel och blåste inte av spelet allt för ofta och “stod inte i centrum” för avblåsningarna(vilket en bra domare inte ska göra)

Bäst i Kroatien: Modric: 3,5 

Kroatiens bäste spelar i matchen var Modric som är en av världens bästa innermittfältare. Modric startar i princip allt i anfallsväg för Kroatien och hade vassa frisparkar och passningar framåt i matchen för sitt landslag.

Publiken: 5 

Publiken i Eskisehir bjöd på en stor show och en fantastisk atmosfär både före, under och efter matchen. Som kvitto på detta så kommer sista hemmamatchen i gruppen också att spelas i Eskisehir. Fantastisk debutmatch på den nya arenan i Eskisehir!