VIDEO: Alanyaspor vände 0-3 till 4-3 mot Trabzonspor

Alanyaspor stod för en historisk vändning när laget besegrade Trabzonspor på bortaplan med 4-3 efter att ha legat under med 0-3. Stor matchhjälte blev Vagner Love med tre mål.

Sjätte omgången inleddes med en målfest på fredagskvällen.

Juraj Kucka gav Trabzonspor ledningen i den 10e minuten med sitt andra mål i ligan. Burak Yilmaz ökade på till 2-0 i den 21a minuten och tio minuter senare gjorde han 3-0 på straffspark, hans 7e ligamål på 5 matcher den här säsongen. Efter 3-0 målet hade båda lagen chans att göra mål men Vagner Love och Yusuf Yazici brände fina lägen. Alanyaspor reducerade på tilläggstid i första halvleken efter att Vagner Love fått bollen på mittplan och avancerat mot Trabzonspors straffområde förbi ett passivt Trabzon-försvar.

Trabzonspor gjorde ett målvaktsbyte i halvtidsvilan när Ugurcan Cakir ersatte Esteban Alvardo.

Jose Sosa var nära att göra 4-1 i början av den andra halvleken men hans skott tog på ribban och ner på mållinjen. Istället kunde Alanyaspor göra 2-3 i den 55e minuten på nick av Junior Fernandes efter inlägg av Giannis Maniatis. Vagner Love kvitterade i den 68e minuten på straffspark sedan Junior Fernandes fällts inne i målområdet och Vagner Love gjorde segermålet i den 82a minuten också på straffspark efter att han själv fällts inne i målområdet. Han snodde bollen av Joao Perreira på Trabzonspors planhalva och det var också Perreira som sedan fällde honom.

Vagner Love som blev skyttekung i turkiska ligan förra säsongen med 23 mål på 28 matcher har nu gjort 5 mål på 6 matcher den här säsongen.

Alanyaspor klättrade upp på 11e plats med 7 poäng och Trabzonspor ligger på 9e plats med 8 poäng.

Målen och höjdpunkter