VIDEO: Besiktas vann trots missad straff och utvisning

Besiktas besegrade Kardemir Karabükspor på bortaplan med 1-0 trots missad straff och utvisning. 

Tränaren Senol Günes gjorde ett par ändringar i startelvan. Jeremain Lens och Alvaro Negredo fick göra sina första matcher från start medan Atiba Hutchinson, Ricardo Quaresma och Cenk Tosun som i vanliga fall är startspelare inledde på avbytarbänken.

Besiktas skapade tidigt flera målchanser och om det inte var målvakten Olexandr Rybka som stod i vägen så var det mittbacken Dany (tidigare Besiktas och Galatasaray). Första halvleken slutade mållös.

I den andra halvleken fick Oguzhan Özyakup chansen att ge Besiktas ledningen från straffpunkten sedan det blivit straff efter att bollen träffat Mustapha Yatabares hand i straffområdet. Men Oguzhan sköt högt ovanför och det vara fortfarande mållöst. Mindre än tio minuter efter straffmissen fick Besiktas mittbacken Dusko Tosic utvisad efter hans andra gula kort och det såg ut som allt skulle gå emot Besiktas den här dagen men tio minuter efter utvisningen fick Oguzhan revansch för straffmissen när han på volley spelade fram Ryan Babel som gjorde segermålet. Det var hans andra mål för säsongen.

Yevhen Seleznyov tvingade Fabri i Besiktas-målet till en bra räddning i slutminuterna och Besiktas fick med sig alla tre poängen hem till Istanbul inför matchen mot Monaco i Champions League om ett par dagar.

Karabükspor förlorade sin första match för säsongen efter att ha tidigare vunnit en och spelat oavgjord två gånger medan Besiktas gick upp i serieledning med 10 poäng en poäng före Galatasaray som spelar på söndagskvällen.