VIDEO: Istanbul Basaksehir besegrade Fenerbahce på tilläggstid

Fenerbahce tog emot Istanbul Basaksehir i omgångens toppmatch i turkiska ligan och det var gästerna som vann derbyt efter att ha avgjort på tilläggstid.

Basaksehir fick en drömstart i matchen när Joseph Attamah nickade in ledningsmålet på en hörna slagen av Emre Belözoglu. Fenerbahce hade bollinnehavet men hade svårt att skapa målchanser. Istället kunde Basaksehir öka på ledningen genom Emmanuel Adebayor som nickade in Junior Caiceras inlägg från högerkanten. Fenerbahce skulle reducera innan halvtidsvilan. Mathieu Valbuena slog ett inlägg som nickades ut till Nabil Dirar som sköt in reduceringsmålet.

I den andra halvleken jagade Fenerbahce ett kvitteringsmål och Basaksehir satsade på kontringar. Kvitteringsmålet kom i den 78e minuten när Martin Skrtel via en Basaksehir-försvarare nickade in Valbuenas hörna. Men Fenerbahce var inte nöjda med en poäng. Laget fortsatte att skapa tryck, hade bollen mycket runt Basaksehirs straffområde men lyckades aldrig skapa några riktigt farliga målchanser. Bl.a. nickade lånet från Tottenham Vincent Janssen utanför. Basaksehir däremot skapade farliga chanser med sina kontringar i slutet genom Kerim Frei samt Edin Visca och det var inhopparen Frei som avgjorde matchen i den 93e minuten med ett skott utanför straffområdet.

Tre poäng till Basaksehir som vann sin första seger på bortaplan mot Fenerbahce. De 9 tidigare matcherna hade slutat med Fenerbahce seger i 8 av matcherna och en oavgjord. Fenerbahce har fortfarande inte vunnit på hemmaplan den här säsongen på fyra matcher (två i ligaspelet och två i Europa-spelet).

Basaksehir klättrade upp på tredje plats och Fenerbahce ligger på sjunde plats i tabellen.