Alanyaspor 1-2 Besiktas: Alvaro Negredo matchhjälte

Besiktas bröt en svit på fyra matcher utan seger i ligan när Alanyaspor besegrades med 2-1 på bortaplan på lördagskvällen.

Det började bra för Besiktas som tog ledningen i den 8e minuten efter att Oguzhan Özyakup hittat Cenk Tosun med en fin passning. Cenk satte bollen bakom målvakten Haydar Yilmaz. Det var Cenks fjärde mål i ligaspelet den här säsongen.

Alanyaspors målvakt Haydar Yilmaz är för övrigt en av få spelare i truppen som har varit med på klubbens resa från tredje divisionen (TFF 2. Lig) till högsta ligan. Han började spela för Alanya säsongen 2012/13 då klubben var i tredje divisionen och gör nu sin femte säsong i klubben.

Tillbaka i matchen kvitterade Alanyaspor i den 26e minuten. Junior Fernandes spelade bollen bakåt till mittbacken Welliton som drog till utanför straffområdet och gjorde mål. 1-1 blev halvtidsresultatet.

I den andra halvleken pressade Besiktas för ett ledningsmål för att bryta den dåliga negativa sviten och i den 79e minuten byttes Alvaro Negredo in istället för Talisca. Åtta minuter senare höll Negredo sig framme i straffområdet, nickade in Adrianos inlägg från vänsterkanten och gjorde sitt första mål i Besiktas-tröjan.

Besiktas vann och fick med sig alla tre poängen till Istanbul. Laget klättrade också upp på en tredjeplats i tabellen fem poäng efter Galatasaray och två poäng efter Istanbul Basaksehir. Alanyaspor ligger på 11e plats i tabellen med 11 poäng. Laget har tillsammans med Galatasaray gjort flest mål (20) i ligan och bara Göztepe har gjort fler (21 mål). Men laget har också släppt in flest mål (22) tillsammans med Trabzonspor.

För Besiktas väntar nu match mot Monaco på Vodafone Park på onsdag där en seger gör laget klart för vidare avancemang från gruppspelet.