Arsene Wenger: “Özil kan lämna i januari”

Ligaspelet återvänder till helgen och fokuset flyttas nu till klubblagen igen och under torsdagen har Arsene Wenger uttalat sig om Mesut Özil och Alexis Sanchez i Arsenal.

Som bekant så sitter Özil och Sanchez på utgående kontrakt. Mesut Özil har ryktats starkt ihop med en flytt ifrån Arsenal till bland annat Manchester United, Inter och även Fenerbahce. Denna veckan dök det även upp nyheter om att Besiktas president Fikret Orman ska ha talat med Mesut Özil om att hämta in honom till de turkiska mästarna.

Inför Arsenals bortamöte i Premier League mot Watford så fick Wenger frågan om sina två stjärnor och deras kontraktsförhandlingar samt framtid i klubben:

– När du är i den situationen som vi är i så har vi föreställt oss varje lösning. Det är möjligt (Att Özil och Sanchez lämnar i januari).

På frågan om Özil vill stanna i England så svarade Wenger:

– Det är vad jag har förstått, ja. Jag har alltid sagt att faktum är att vi inte lyckades förlänga (Özils kontrakt) förra året men det betyder inte att spelaren kommer att lämna. Båda spelarna ser glada ut över att vara här och jag hoppas situationen kan förändras. Just nu är vi inte nära med att komma med ett uttalande, sade Wenger på presskonferensen.