Berkay Özcan med två assist i första matchen från start i Bundesliga

Två turkiska spelare fanns med från start när Stuttgart tog emot Freiburg på hemmaplan under söndagskvällen.

Försvararen Caglar Söyüncü fanns som vanligt med i Freiburgs backlinje och Berkay Özcan gjorde sin första match start någonsin i Bundesliga som vänstermittfältare för Stuttgart. Bakom Berkay som vänsterback spelade Emiliano Insua som spelade i Galatasaray säsongen 2010/11. Vi har tidigare skrivit om Berkay som har dragit till sig intresse från storklubbar i Europa bl.a. Arsenal. Efter hans insats mot Freiburg lär det inte bli mindre intresse för honom. I artikeln svarar Berkay på frågorna om Arsenals intresse och hans val av landslag.

För Caglars del gick det inte lika bra då han blev utvisad redan i den 12e minuten för hands.

Stuttgart tog ledningen i matchen i den 38e minuten genom Daniel Ginczek som styrde in Berkays inlägg och på tilläggstid av den första halvleken gjorde Stuttgart 2-0 efter att Berkay slagit en frispark som Benjamin Pavard nickade i mål. I slutet av matchen fastställde Simon Terodde slutresultatet till 3-0 där även Berkay hade en del i målet.