Inför omgångens stormatch: Trabzonspor – Galatasaray

Galatasaray åker till svarta havet och närmare bestämt Trabzon för att ta sig an Trabzonspor som har många frågetecken inför ikväll.

Hur ska hemmalaget spela och vilka ska spela? Ny tillsatte tränaren Riza Calimbay gör sin tredje match som tränare för Trabzonspor sedan han tog över efter Ersun Yanal som fick sparken. Laget är i en stor svacka och flera ledamöter har avgått från sina poster i styrelsen och laget ligger långt efter Galatasaray i tabellen. Trabzonspor hade som mål att vinna ligatiteln på sin 50 årsjubileum och för att den drömmen ska kunna överleva krävs det en vinst ikväll. Men hur?

José Sosa, Tomas Hubocan och Burak Yilmaz är alla skadade inför matchen, Buraks ersättare för Gala-matchen, Hugo Rodallega, fick ett rött kort i cupmötet i veckan och är avstängd. Även Emmanuel Más är avstängd. Det är tunga avbräck för Trabzonspor som måste börja vinna i ligan igen och inför matchen mot Galatasaray ligger laget på 14:e plats.

Galatasaray kommer närmast från ett stort derbymöte mot Fenerbahce som slutade mållöst på hemmaplan. Laget leder fortfarande ligan med 23 poäng och måste vinna om de vill hålla sin försprång och avstånd till de andra lagen. Istanbul Basaksehir vann sin match mot Akhisar och har med en match mer spelad tre poäng upp till Galatasaray just nu. Besiktas som vann mot Alanyaspor är för närvarande trea och har fem poäng upp till Galatasaray.

I Galatasaray saknas Younes Belhanda som är avstängd efter att ha blivit utvisad i derbyt efter en filmning.

Galatasaray är obesegrade i ligan såhär långt och har spelat 13 matcher i ligan utan förlust. Galatasaray har gjort minst två mål på sex av sina senaste sju bortamatcher i ligan. Trabzonspor har misslyckats med att vinna sina fem senaste ligamatcher och det har blivit över 2,5 mål i Trabzonspors fem senaste hemmamatcher.

Preliminära startelvor inför matchen:

TRABZONSPOR:  Onur, Pereira, Uğur, Durica, Mustafa, Okay, Onazi, Abdülkadir, Sosa, Yusuf, N’Doye
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Linnes, Selçuk, Fernando, Feghouli, Ndiaye, Tolga, Gomis

Arena: Medical Park Stadyumu

Domare:Halis Özkahya

TV-kanal: beIN SPORTS 1 / HD (Turkiet), beIN SPORTS MAX 6 (Frankrike), SportKlub 1 (Kroatien), SportKlub 1 / HD (Montenegro), SportKlub 1 / HD (Serbien), beIN SPORTS 4 (USA), K Sport 1 HD (Kosovo), SportKlub 5 (Slovenien) Kabel-TV.

Tid: 17:30 svensk tid.