Istanbul Basaksehir avgjorde på tilläggstid och gick upp på andraplats

Istanbul Basaksehir vann toppmötet mot Akhisarspor med 2-1 efter att ha avgjort på tilläggstid.

Båda lagen hade 17 poäng inför matchen. Basaksehir tog ledningen i den 7e minuten efter ett snyggt anfall som avslutades i mål av lagkaptenen Emre Belözoglu. Det var Emres tredje ligamål den här säsongen. Det blev inga fler mål i den första halvleken och Basaksehir gick in i halvtidsvilan med ledning.

Akhisarspor kvitterade i den 59e minuten genom Paulo Henrique som gjorde sitt sjätte ligamål för säsongen. Serginho tog sig fram på högerkanten och slog in ett inlägg som Henrique nickade. Målvakten i hemmalaget Volkan Babacan slog ut bollen men linjedomaren meddelade huvuddomaren om att bollen hade passerat mållinjen och målet godkändes.

Basaksehir skulle dock få det sista ordet när Marcio Mossoro gjorde segermålet i den 92a minuten. Segern innebär att Basaksehir gick upp på andraplats i tabellen tre poäng bakom Galatasaray som möter Trabzonspor på bortaplan på söndagskvällen. Basaksehir har en bra form i ligan just nu med fyra matcher utan förlust (tre segrar och en oavgjord). För Akhisarspors del var det andra raka matchen utan seger i ligaspelet efter tidigare två raka segrar. Laget är fortfarande med i toppen som är mycket jämn bakom Galatasaray.

Daniel Larsson fanns med från start för sjätte ligamatchen i rad för Akhisarspor och spelade hela matchen. Han hade en chans vid ställningen 1-1 men fick ingen träff på bollen på ett inlägg längs marken.