Konyaspor sparkar tränaren

Konyaspor har valt att gå skilda vägar med tränaren Mustafa Resit Akcay efter en dålig start på säsongen.

Mustafa Resit Akcay presenterades som ny tränare i Konyaspor i somras efter att Aykut Kocaman kommit överens med Fenerbahce och han fick en bra start i klubben när Besiktas besegrades i supercupen. Men därefter har det inte gått lika bra. Efter förlusten mot Kayserispor med 1-2 på söndagen ligger laget näst sist i tabellen på samma poäng (7) som Osmanlispor men med bättre målskillnad.

Och i Europa League har det blivit en seger och två förluster på tre matcher. Efter förlusten mot Salzburg på hemmaplan i torsdags höjdes röster om att Konyaspor skulle gå skilda vägar med Mustafa Resit Akcay något som förverkligades efter förlusten mot Kayserispor.

Konyaspor blir den sjunde klubben i Süper Lig den här säsongen som byter tränare och då har det bara spelats nio omgångar. Övriga klubbar är Genclerbirligi, Yeni Malatyaspor, Osmanlispor, Antalyaspor, Kardemir Karabükspor och Trabzonspor.

Konyaspor har meddelat på sin officiella hemsida där man tackar Mustafa Resit Akcay och hans tränarteam för tiden i klubben och önskar alla god lycka i framtiden.