Ligatoppen öppnas upp: Trabzonspor slog Galatasaray!

Toppmötet mellan Trabzonspor – Galatasaray slutade med en hemmavinst. Hemmalaget Trabzonspor kom till matchen med skador på tre nyckelspelare: Burak Yilmaz, Jose Sosa & Juraj Kucka. Dock spelade det ingen roll då Trabzonspor var det bättre laget och vann välförtjänt med 2-1.

Galatasaray kom till matchen utan Younes Belhanda som var avstängd och lagen startade med följande startelvor:

TRABZONSPOR: Onur Recep Kıvrak, Pereira, Uğur Demirok, Durica, Mustafa Akbaş, Onazi (Utbytt i den 89:e minuten för Hubocan), Okay Yokuşlu, Bero (utbytt i den 57:e minuten för Abdülkadir Ömür), Yusuf Yazıcı, Olcay Şahan, N’Doye (Utbytt i dne 93:e minuten för Castillo)

GALATASARAY:  Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Linnes, Tolga Ciğerci (Utbytt i den 72:a minuten för Yasin Öztekin), Selçuk İnan (Utbytt i den 54:e minuten Rodrigues), Ndiaye, Fernando, Feghouli, Gomis (Utbytt i den 54:e minuten Eren Derdiyok)

Trabzonspor hade ett par lägen på hörnor men första halvlek slutade mållöst. Däremot blev det stort tumult några minuter före första halvlekens slut. Det blev tuffa tacklingar och där Halis Özkahya blåste frispark uppstod det stort bråk. Olcay Sahan tacklade Badou Ndiaye som vred och vände på sig vilket fick Olcay att gå i taket och konfronterade Ndiaye. Samtidigt puttade Feghouli och Maicon på Olcay. Halis Özkahya valde att visa ut både Olcay och Feghouli och laget gick in i andra halvlek med 10 man vardera.

I andra halvlek började Trabzonspor piggast och tog ledningen i den 49:e minuten genom N’doye. Trabzonspor tog grepp om matchen efter sitt mål och utökade till 2-0 genom stortalangen Yusuf Yazici i den 69:e minuten. På repriserna kunde man se att bollen gick via Jason Denayers ben som ställde Muslera helt i Galatasaray-målet.

Det blev spännande slutminuter i varje fall. Inbytte Garry Rodrigues gjorde ett klassmål i den 86:e minuten. Dock lyckades Galatasaray inte kvittera och åkte istället på en andra utvisning. Badou Ndiaye fick sitt andra gula kort på tilläggstid och fick matchen tredje röda kort.

I och med vinsten klättrar Trabzonspor upp till elfte plats medan Galatasaray är fortsatt etta i ligan med 23 poäng men däremot har Istanbul Basaksehir och Besiktas knappat in på Galatasaray. Istanbul Basaksehir har tre poäng upp till Galatasaray medan Besiktas har fem. På måndag möter Fenerbahce Kayserispor på hemmaplan och kan vid en vinst bli ny trea i ligan med 18 poäng.