Özil låg bakom Arsenals vändning mot Everton

Mesut Özil storspelade och låg bakom Arsenals vändning borta mot Everton i Premier League. 

Everton tog ledningen genom Wayne Rooney i den 12:e minuten men Arsenal kvitterade genom Monreal i den 40:e minuten.

I matchens andra halvlek steg Özil fram och gjorde 2-1 i den 53:e minuten. I den 74:e minuten spelade Mesut Özil fram Alexandre Lacazette som gjorde 3-1 för Arsenal och sedan rann det iväg och matchen slutade 5-2 för Arsenal. Värt att notera är att Evertons Idrissa Gana Gueye åkte på sitt andra gula kort och blev utvisad i den 64:e minuten.

Özil har länge ryktats vara på väg bort från Arsenal. I veckan skrev engelsk media att han har bestämt sig för Manchester United. Özil skrev senare på sitt twitter-konto att supportrarna ska ignorera ryktena men än så länge har Özil inte tackat ja eller förlängt sitt kontrakt med Arsenal. Sedan tidigare har bland annat Fenerbahce visat stort intresse för Özil men även Besiktas.

En annan spelare med turkiska rötter i Premier League, Emre Can, spelade ett toppmöte mot Tottenham med sitt Liverpool. Tottenham vann 4-1.