Storklubbar intresserade av Mesut Özil

Det ryktas väldigt mycket om Mesut Özils framtid just nu. 

De senaste veckans skriverier har placerat den tysk-turkiske offensive mittfältaren i olika klubbar. Hetast är Manchester United och enligt engelsk media (The Independent) så är José Mourinho väldigt trygg om att klubben kan lyckas värva Mesut Özil efter att spelarens kontrakt med Arsenal har löpt ut. Özils kontrakt löper ut kommande sommar och kan förhandla med en klubb i vinter. Vill Arsenal få betalt för sin spelare är januari-fönstret det sista tillfället om klubben vill tjäna pengar på sin stjärna och enligt Daily Mail och Daily Mirror så kan Arsenal överväga en försäljning i januari då löneförhandlingarna mellan spelaren och klubben har strandat.

José Mourinho och Mesut Özil har tidigare arbetat tillsammans i Real Madrid och sägs fortfarande ha en god relation till varandra.

Även Inter sägs vara intresserade men klubbens president, Erik Tohir, har sagt att han inte tror spelaren är tillgänglig i januari och att det är klubbens tränare, Luciano Spaletti, som får avgöra vilka spelare som behövs till Inter.

Mesut Özil har tidigare år uttryckt sin stora önskan om att få en dag spela fotboll i Istanbul och Turkiet. Fenerbahce har inte gjort någon hemlighet av sitt intresse för spelaren och frågan är om detta är det bästa tillfället som den turkiska klubben får när Özils kontrakt löper ut sommaren 2018.

Özil har vunnit FA-Cupen tre gånger samt FA Community Shield en gång under sin tid i Arsenal. Hans största individuella priser är att han har blivit utsedd till Tysklands bäste spelare 2011, 2012, 2013, 2015 & 2016 – hela fem gånger och tre gånger i rad mellan 2011-2013.