TFF 1. Lig: Panajotis Dimitriadis målskytt när Giresunspor vann

Efter fyra matcher utan seger (tre oavgjorda samt en förlust) vann Giresunspor återigen och en av målskyttarna var mittfältaren Panajotis Dimitriadis.

Dimitriadis som tidigare i sin karriär spelat för bl.a. AIK och Brommapojkarna i Allsvenskan flyttade till Turkiet inför säsongen 2015/16 då Genclerbirligi värvade honom från AIK. Efter en säsong bröt “Gencler” hans kontrakt och han gick till Giresunspor som spelar i TFF 1. Lig (andradivisionen). Under första säsongen i Giresunspor gjorde Dimitriadis tre mål på 29 ligamatcher och Giresun spelade playoff till Süper Lig där det blev förlust mot Eskisehirspor i semifinalen med totalt 3-4.

Efter säsongen fick han förlängt kontrakt med klubben och Giresunspor fortsätter att gå bra i andradivisionen även den här säsongen. Laget ligger på andraplats i tabellen efter tio omgångar två poäng bakom Ümraniyespor och fyra poäng före Balikesirspor på tredjeplats. De två första i TFF 1. Lig går direkt upp till Süper Lig medan platserna 3-6 spelar playoff om en plats.

Dimitriadis har spelat varenda minut i alla matcher och under söndagen gjorde han sitt första mål för säsongen när Giresunspor besegrade Adana Demirspor på bortaplan med 2-1. Han bröstade in Aykut Demirs inlägg som betydde 2-0. Dmytro Korkishko hade tidigare gjort 1-0 och den tidigare Besiktas-talangen Sezer Özmen reducerade för Adana Demirspor på tilläggstid.