Tony Popovic ny tränare i Karabükspor

Kardemir Karabükspor har utsett Tony Popovic från Australien till ny tränare i klubben.

Han ersätter Erkan Sözeri som fick sparken efter hemmaförlusten mot Yeni Malatyaspor med 2-4 i den sjätte omgången. Erkan utsågs till ny tränare i klubben inför den här säsongen men fick lämna efter en dålig start på säsongen. Karabükspor ligger på 16e plats i tabellen precis under nedflyttningsstrecket med 5 poäng efter 7 omgångar.

Tony Popovic kontrakt med Karabükspor sträcker sig över den pågående säsongen med option på ytterligare ett år. Under sin aktiva spelarkarriär spelade han bl.a. fem säsonger för Crystal Palace i England och 58 landskamper för Australien. Han var med i Australiens trupp i VM i Tyskland 2006 och gjorde 8 mål för landslaget.

Hans första jobb som huvudtränare var i Western Sydney Wanderers i Australien där han var i över fem år och bl.a. vann ligan en gång samt Asiatiska Champions League en gång. Det var första och enda gången ett lag från Australien vann turneringen. I början av oktober avgick han överraskande som tränare för klubben och skrev på för Karabükspor några dagar senare.

Till sin hjälp i Karabükspor så har Popovic Zeljko Kalac som målvaktstränare. Kalac spelade 54 landskamper för Australien och var också med i VM 2006. Kalac spelade bl.a. fyra säsonger i Milan (en säsong som första målvakt) och dessförinnan tre säsonger i Perugia.