Tråkiga händelsen i Istanbulderbyt

Det utspelade sig tråkiga scener i derbyt mellan Galatasaray – Fenerbahce när linjedomaren i matchen fick föremål kastat emot sig. I matchen andra halvlek spårade det ur från delar av läktaren på Türk Telekom-stadion när laget inte fick straff på Hasan Ali Kaldirims hands .Händelsen skedde i matchens 59:e minut.

Feghouli, Galatasaray-spelarna och fansen skrek på straff när Hasan Ali Kaldirim hade fått bollen på handen men huvuddomaren Cuneyt Cakir kollade med sin kollega och linjedomaren som inte vinkade med flaggan.  Det fick publiken bakom linjedomaren att gå loss och börja kasta in föremål på plan och mot linjedomaren som gick ner på knä efter att ha träffats av föremålen. Hasan Ali och Ozan Tufan i Fenerbahce hjälpte domaren därifrån som senare efter kommunikation med Cuneyt sade att han mår bra och kan fortsätta döma. Galatasaray-spelarna lugnade sedan ner fansen bakom linjedomaren och matchen fortsatte som vanligt.

Händelsen har anmälts till TFF:s disciplinnämnd PFDK och enligt de första rapporterna så sägs det att det kommer bli stor summa böter och en match utan åskådare för Galatasaray. En tuff smäll mot Galatasaray som har haft mycket publik och har stora matcher den kommande perioden.