Turkiske talangen uttalar sig om Arsenals intresse och om valet av landslag

VfB Stuttgarts unge turkiske talang jagas av Arsenal och även Besiktas sägs ha visat intresse. 

I en intervju med AA säger den unge Berkay Özcan om att Arsenal har scoutat och visat intresse för den unge offensive mittfältaren. Berkay som är 19 år gammal spelar idag för Stuttgarts A-lag och Turkiet U-landslag.

Om Arsenals intresse: 

– De pratar med min agent. Arsenal har följt mig i två år och deras scouter har varit på plats för att titta på mig och de sköter all kontakt med min agent. Jag tycker dock att det är förtidigt för mig att flytta till en så stor klubb som Arsenal. Jag vill visa upp mig ännu mer och jobba hårdare innan jag flyttar till en sån stor klubb. Jag vill göra mig ett namn som folk får upp ögonen för innan jag flyttar till en klubb som Arsenal. Jag hoppas framtiden blir så, sade Berkay.

Spelstilen jämförs med Mesut Özil som han har en hel del kontakt med och som han har träffat ett par gånger och Zinedine Zidane. Berkay som är stolt med jämförelsen säger att han fokuserar på att bli så bra som möjligt.

På frågan om det fanns någon sanning om rykten som säger att han kan flytta till Besiktas så ligger Berkay lågt och svarar med att han inte kan ge något svar utan att han fokuserar allt på fotbollen och låter sin agent sköta allting utanför. Berkay följer dock turkisk fotboll väldigt mycket och tycker om Anderson Talisca, Oguzhan Özyakup, Quaresma och Cenk Tosun.

Bytte från Tyskland till Turkiet:

– Tyskland kallade inte på mig till U-16 landslaget. Samtidigt kom det då ett bud från Turkiet och jag accepterade det. Senare fick jag en inbjudan av Tysklands U-19 landslag och jag kunde byta tillbaka då också. Jag pratade med min familj om jag skulle välja Tyskland eller Turkiet. Jag sa till dem att jag ville spela för Turkiet och kämpa för mitt hemland och folk. Tyskland har vunnit VM, det har inte Turkiet. Mitt mål är att vinna VM med Turkiet och vara en del av laget. Om Gud vill så lyckas jag med detta. Idag låter det väldigt långsökt men i fotbollen händer allting så fort. Mitt första mål är att spela för A-landslaget och att vi kvalar oss för nästa VM. Det finns många bra unga talange  som Cengiz, Yusuf, Enes, Emre Mor och Abdulkadir. På sistone har det kommit fram många bra talanger. Om Gud så hoppas jag att vi kan åstadkomma stora saker i framtiden, sade Berkay.

Berkay Özcan som är född 1998 i Karlsruhe i Tyskland, har ett kontrakt med Stuttgart tills sommaren 2019. Han spelar idag för Turkiets U-21 landslag och har tidigare spelat för alla U-landslag mellan 15-20 år.