VIDEO: Besiktas 1-1 Istanbul Basaksehir: Två mål i matchens slutminuter!

Till skillnad från gårdagens derby så blev det mål i kvällens Istanbulderby. Båda målen kom i matchens två sista ordinarie minuter.

Båda lagen kunde ta sig upp till en andra plats vid en vinst men de två topplagen som slutade etta respektive tvåa i ligan förra säsongen fick dela på poängen. Det blev hela sju gula kort i matchen varav fyra gula kort till Besiktas efter den 86:e matchminuten när matchen hettades på extra. Basaksehir hade kontroll större delen av matchen och Besiktas lag såg ut att vara trötta efter bortamatchen mot AS Monaco.

Abdullah Avci visade fingertoppskänsla när han bytte in Kerim Frei i matchens 65:e minut istället för Eljero Elia. Kerim Frei gav Istanbul Basaksehir ledningen i den 89:e minuten efter ett riktigt klassmål där Basaksehir spelade igenom sig Besiktas försvar på högerkanten och hittade Kerim inne i straffområdet.

Det såg ut att bli tre poängen för gästerna och matchen började gå mot sitt slut. Besiktas skulle dock kvittera. Hemmalaget fick en hörna i den 93:e minuten och Quaresmas inlägg hittade Dusko Tosics panna i mitten och 1-1 var ett faktum.

I matchen blev det mycket snack om att Caner Erkin ska ha betett sig osportsligt mot domaren Mete Kalkavan och förväntas bli utredd av PFDK i efterhand.

I och med resultatet så är Istanbul Basaksehir på femte plats med 17  poäng och Besiktas ligger sjua med 15 poäng.