VIDEO: Besiktas förlorade mot tabelljumbon

Genclerbirligi och Besiktas sparkade igång den åttonde omgången av Spor Toto Süper Lig 2017/18. 

Det var nästintill ett ordinarie Besiktas på planen när Genclerbirligi vann 2-1. Ricardo Quaresma, Ryan Babel och Adriano började på bänken för Besiktas och på planen fanns istället Jeremain Lens, Alvaro Negredo och Caner. Besiktas visade att man har bredd och kvalité i laget när Senol Günes roterade i laget. Däremot hade det ingen nytta i Ankara.

Vedat Muriqi gjorde 1-0 för hemmalaget i den 16:e minuten och det stod 1-0 i halvtid. Andra halvtid var mycket händelserik. Ryan Babel som hade bytts in i halvtid åkte ut två minuter senare efter att ha fått ett direkt rött kort. Det var inte mycket att snacka om då Babel satte sulan vid axeln på Ahmet ilhan. Genclerbirligi utökade sin ledning till 2-0 genom Aleksandar Scekic i den 73:e minuten och det var en riktigt tuff uppförsbacke för Besiktas den sista kvarten. Trots en man mindre och 2-0 så lyckades Besiktas reducera genom Cenk Tosun på straff. Däremot kom Besiktas inte närmare än så och säsongens andra ligaförlust var ett faktum för Besiktas.

I och med vinsten så klättrar Genclerbirligi tre platser och är just nu ovanför strecket med en match mer spelad än lagom bakom sig. Besiktas o andra sidan kan bli sjua efter omgången om Kayserispor, Göztepe, Istanbul Basaksehir, Akhisar och Fenerbahce vinner sina matcher den här omgången.

Kommande vecka spelar Besiktas en mycket viktig bortamatch mot AS Monaco i Champions League och det är förståeligt om Senol Günes ville vila några spelare men faktum är att Besiktas har nu fem poäng upp till ligaettan Galatasaray och gapet kan bli ännu större om Galatasaray vinner sin match den här omgången.

Abdul Khalili spelade från start och blev utbytt i den 84:e minuten mot Mehmet Tas. Johannes Hopf stod som vanligt i mål för Genclerbirligi och blev endast överlistad en gång och det var på Cenks straff. Johannes Hopf gjorde en jätteräddning i andra halvleken på Atiba Hutchinsons nick.

Vedar Muriqis mål:

Aleksandar Scekics mål:

Cenk Tosuns mål: