VIDEO: Finland 2-2 Turkiet

Det blev en delad poäng i Åbo Turku när Turkiet gästade Finland.

Det var en fullsatt bortasektion som gav sitt stöd till Turkiet från matchens första till matchens sista minut. Väderförhållanden var inte de bästa och varken Turkiet eller Finland kunde ta sig vidare till VM inför matchen och det var en chansfattig första halvlek. I andra halvlek blev det dock hela fyra mål och ett offensivt Turkiet. I Turkiet utmärkte sig Yusuf Yazici och Cenk Tosun medan Volkan Babacan gjorde ett par storräddningar.

Turkiet hade kunnat göra fler mål då Yusuf Yazicis passningar öppnade upp Finlandsförsvaret flertalet gånger och såväl Ismail Köybasi, Oguzhan Özyakup och Hakan Calhanoglu hade lägen att göra mål. Det var dock Cenk Tosun som spelade ensam anfallare som gjorde Turkiets första och andra mål. Det var två klassmål av Cenk som var tillsammans med Yusuf Yazici, bäst i landslaget mot Finland.

Finland kvitterade två gånger om i matchen. I den 76:e minuten gjorde hemmalaget 1-1 och i den 89:e minuten gjorde hemmalaget 2-2. Turkiets försvar hade ingen bra dag på jobbet och Volkan Babacan som stod emot bra och gjorde flera räddningar, fick se sig besegrad två gånger.

Turkiets och Finlands startelva i matchen:

TURKIET: Volkan Babacan, Ozan Tufan, Ömer Toprak, Çağlar Söyüncü, İsmail Köybaşı, Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı, Oğuzhan Özyakup, Selçuk İnan, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun.

FINLAND: Lukas Hradecky, Paulus Arajuuri, Niklas Moisander, Robin Lod, Perparim Hetemaj, Teemu Pukki, Tim Sparv, Sauli Väisänen, Juha Pirinen, Thomas Lam, Joel Pohjanpalo

Byten Turkiet: Emre Mor in i 75:e minuten för Yusuf Yazici och Mehmet Topal in för Selcuk Inan.

Byten Finland: Hamalainen in i 60:e minuten för Hetemaj, Soiri in i 82:a minuten för Pukki och Markkanen in i 86:e minuten för Lam

Gula kort: Selcuk Inan, Yusuf Yazici & Okay Yokuslu (Turkiet) & Moisander (Finland)

Mål: Cenk Tosun 57:e & 83:e minuten (Turkiet), Arajuuri 76:e minuten & Pohjanpalo 89:e minuten (Finland)

Arena: Veritas Arena, Turku

Domare: Benoit Bastien, Hicham Zakrani, Frederic Haquette (Frankrike)

I de övriga matcherna besegrade Island Kosovo på hemmaplan och Kroatien vann över Ukraina på bortaplan. Island vinner gruppen och Kroatien slutar tvåa och går således vidare till Playoff. Turkiet slutar på en fjärde plats i gruppen med 15 poäng på 10 matcher. Det blev en vinst på de sista fyra matcherna samt en oavgjord och två förluster.

För Turkiets del så har poängen från Finland en viss betydelse ändå. I och med poängen så blir Turkiet placerade i andra seedningspotten för kvalet till EM 2020. Hade det slutat med en förlust hade platsen med all förmodan tagits av Ungern som idag möter Färöarna.