Champions League: Besiktas 1-1 AS Monaco

Besiktas spelade 1-1 mot AS Monaco på hemmaplan. 

Det var en jämn fotbollsmatch där AS Monaco tog ledningen genom Rony Lopes i den 45:e minuten. Målet kom som en kalldusch då det kom precis innan halvtidsvilan och Besiktas hade haft de farligare lägena och det var inte bättre att Besiktas vänsterback, Adriano, var den som gav bort bollen en bit utanför eget straffområde.

Domaren blåste även felaktigt av Cenk Tosun för offside i den första halvleken. Cenk Tosun blev fri med Babel och Quaresma där han spelade fram Babel som satte 1-0 men linjedomaren vinkade för offside, reprisbilderna visade att Cenk var onside när han tog löpningen.

Samme Cenk skulle dock kvittera för Besiktas i den andra halvleken. I den 54:e minuten blev Quaresma fälld av en Monaco-försvarare och domaren dömde straff. Cenk Tosun satte 1-1 för hemmalaget trots att Danijel Subasic var på bollen.

Fler mål blev det inte i matchen men både Quaresma och Ryan Babel hade två jättelägen för att göra mål och utöka Besiktas ledning. AS Monaco satsade allt framåt i matchens sista kvart och detta öppnade upp för flera kontringslägen för Besiktas som inte kunde förvalta chanserna. Keita i Monaco hade ett jätteläge att göra 2-1 i slutet av matchen men Fabri gjorde en storräddning.

I och med det oavgjorda resultat så har Besiktas 10 poäng med tre vinster och en oavgjord match. AS Monaco är alltjämnt sist i gruppen och har nu två poäng efter fyra matcher. I den nästa omgången tar Besiktas emot FC Porto på hemmaplan som är den sista hemmamatchen i gruppen för Besiktas del.