Det turkiska fotbollsförbundet uttalar sig om Lucescu

Efter träningsmatcherna mot Rumänien och Albanien så startade rykten om att Lucescu eventuellt avgår eller får sparken.

Efter matcherna har nyhetsbyrån AA talat med Ali Dürüst som är ledamot i TFF och även ansvarig för landslagens dialoger med förbundet. Ali Dürüst meddelade att förbundet har inga som helst intentioner på att man ska avskeda Lucescu. Han lade även till att det inte finns några klausuler eller liknande optioner för Lucescu ifall kontraktet skulle brytas men detta är inte relevant då man tänker fortsätta jobba med den rumänske tränaren.

Ali Dürüst dementerade även uppgifterna om att förbundet ska ha haft ett möte med Lucescu angående framtiden efter de två förlusterna mot Rumänien och Albanien.

Efter matcherna väcktes ett stort missnöje bland supportrarna i Turkiet. Ali Dürüst svarade med att säga att detta var tillfällen för de unga spelarna att visa upp sig:

– Dessa vänskapsmatcherna var till för att ge chansen till våra unga spelare och se hur de är just nu. Självklart går man ut där för att vinna hur som helst men det gäller att väga in detta också i analysen. Dessa matcher behövs för att spela ihop de yngre med de äldre spelarna. Vi kommer fortsätta jobba för att nå våra mål, sade Ali Dürüst till AA.