Enes Ünal: “Jag trodde att det var ett skämt”

Turkiska landslagsanfallaren Enes Ünal trodde att det var ett skämt när Levante hörde av sig till Villarreal.

Levante presenterade värvningen av Enes under tisdagen: “Jag visste inte om att det fanns en sån här transfermöjlighet i La Liga. När Levante hörde av sig till Villarreal om mig trodde jag att det var ett skämt. Men senare fick jag veta om det. Det kan vara bra för min del att gå till Levante och få speltid för att förbättra mig och göra mål.”

Enes är glad över att spela i La Liga: “Olika kulturer och språk är inte lätt. Jag har fortfarande en del problem med spanskan men håller på att lära mig. I Villarreal spelade vi med två anfallare. Jag hade börjat lära mig spela med det systemet men jag kommer att spela mitt bästa och kämpa för Levante också.”

Det var i måndags som det blev officiellt att Levante lånar Enes Ünal från Villarreal under resten av säsongen. Villarreal kan dock kalla tillbaka honom efter den 1a januari 2018.

Att Levante kan mitt under en pågående säsong låna en spelare trots att transferfönstret är stängt beror på att det finns en regel i La Liga som säger att klubbarna har rätt att låna spelare från andra klubbar i ligan eller värva kontraktslösa spelare om klubben i fråga har spelare borta pga långtidsskador och Levante har i dagsläget två anfallare som kommer att vara borta från spel i minst två till tre månader.