Iker Casillas: “Jag kunde ha hamnat i Besiktas”

Efter matchen mot Besiktas i tisdags har Iker Casillas uttalat sig om Besiktas och om att han hade kunnat hamna i klubben tidigare i karriären.

Den spanske världsmålvakten som har hunnit bli 36 år gammal hyllade de turkiska mästarna och sade att Besiktas visade ett stort intresse för honom innan han flyttade från Real Madrid men att en flytt aldrig blev av:

– Ett tag var Besiktas mycket intresserade av mig. Genom agenter försökte klubben få igenom en övergång men i slutändan blev det inget utav det. Ska jag säga sanningen så skulle alla vilja spela för en klubb med sådana bra spelare och sådana supportrar som de har, sade Casillas.

Casillas hyllade även hemmapubliken:

– Det är svårt att beskriva publiken med ord. Det var otroligt. De skapar en stämning som taggar till alla fotbollsspelare och det uppskattas. Att fansen applåderade både sitt eget lag och oss (motståndarna) i slutet av matchen var stort. Jag hoppas Besiktas når sina mål i Champions League, avslutade Casillas.

Den spanske målvakten representerade Real Madrid mellan 1999-2015 och spelade över 500 matcher för A-laget där han var även lagkapten under många år. Casillas har även varit med i Spaniens herrlandslag sedan 2000 och har gjort 167 landskamper. Den spanske landslagsmålvakten har vunnit La Liga fem gånger med Real och Champions League tre gånger för att nämna bara några av hans titlar samtidigt som han har blivit europa mästare två gånger och världsmästare en gång med det spanska landslaget.

Mellan 2008-2012 blev han utsedd till världens bästa målvakter av IFFHS och samma årsperiod blev han utsedd till bästa målvakten när han blev uttagen i FIFA i FIFpro World XI . Mellan 2007-2012 blev han även uttagen i UEFA Team of the Year.