Nuri Sahin slutar i landslaget

Nuri Sahin meddelade under torsdagskvällen att han slutar i landslaget. 

Via sina sociala medier så meddelar den turkiske innermittfältaren att han slutar i landslaget för att ge plats åt den yngre generationen och de nya unga talangspelarna som kommer fram. De senaste åren har flertalet unga turkiska talanger fått sitt genombrott och flyttat ut i Europa och spelar idag i en av världens största ligor. Nuri Sahin säger att han alltid kommer att finnas där för landslaget men att han tycker tiden har kommit för honom att stiga åt sidan.

Nuri Sahin har spelat för de turkiska landslaget sedan 2005. Nuri som är född och uppvuxen i Tyskland, valde att spela för det turkiska landslaget redan på U-landslags nivå där han representerade U16, U17, U19 och U21. Han blev europeisk mästare med U17 landslaget 2005. Han kom även fyra med Turkiets U17-landslag i VM och fick bronsbollen för sina insatser i samma världsmästerskap. Nuris blev vid sin debut den yngste debutanten och målskytten för Turkiets landslag när han debuterade 2005. Debutmatchen spelades mot just Tyskland, en match som Turkiet vann.

Nuri Sahin har gjort över 50 landskamper för Turkiet herrlandslag.