Prespa Birlik har gjort klart med en av Europas mest utbildade tränare!

KSF Prespa Birlik som den senaste säsongen har spelat i Division 2 Östra Götaland har gjort klart med en nu huvudtränare.

Klubben bekräftar att man har gjort klart med en av Europas mest utbildade tränare, Zlatan Nalic.

Zlatan Nalic, 48, är utbildad inom coaching både i Kroatien och Sverige och har UEFA PRO-license. Den nya huvudtränaren har även utbildad flera tränare för samma licens. Sedan 2006 har Zlatan arbetat för flera Champions League-klubbar och landslag som tränarkonsult. 2014 var han kandidat till förbundskaptensrollen för Bosnien och Hercegovinas landslag och han var även en del av det svenska U21-landslaget som tog EM-guld 2015.

I en intervju till klubbens hemsida är Zlatan mycket glad över chansen att ta över Prespa Birlik som huvudtränare:

– Vi har ett spännande år framför oss med många Malmölag i seriespelet och jag tycker att det ska bli kul att inleda samarbete med drivna och unga människor jag har träffat i Prespa.

– Det ska bli intressant att utveckla unga, spännande fotbollsspelare till Prespas framtida planer. Vi vill utöka hela föreningens attraktionskraft genom att fortsätta spela en modern och utvecklande fotboll. Jag har även tid och lust att göra det på denna nivå då det inte stör mina internationella tränaruppdrag som jag kommer att kunna fortsätta jobba parallellt med, avslutar Nalic.

Ordförande Ercan Kerim är mycket nöjd över värvningen av Zlatan Nalic och säger att det är en stor glädje att få presentera honom som ny huvudtränare.

– Vi har aldrig haft en tränare av denna dignitet förut. Zlatan Nalic har varit på de stora arenorna och vunnit EM med svenska U21-landslaget och nu är han här hos oss i Prespa Birlik, det är ren fotbollsglädje för oss i föreningen. Detta betyder väldigt mycket för klubbens utveckling och ger stora hopp inför framtiden, säger Kerim.

Prespa Birlik slutade 5:a i Division 2 Östra Götaland denna säsongen och spelar kvar i Divison 2 även nästa säsong.