Starka italienska reaktioner mot Cüneyt Cakir efter matchen mellan Sverige – Italien

Italiens landslag var knappast nöjd med Cüneyt Cakirs insats efter gårkvällens match mellan Sverige – Italien.

Sverige vann första playoff-mötet med 1-0 inför ett fullsatt Friends Arena. Italiens förbundskapten var inte helt nöjd med insatsen och sade på presskonferensen efteråt att Cüneyt Cakir tillät matchen att bli alldeles för fysiskt och syftade på att en av spelarena (Bonucci) bröt näsan och sade att han inte kontroll över matchen. Ventura tillade även att domaren får inte göra de misstagen som Cüneyt gjorde igår kväll på denna nivån.

Ola Toivonen i det svenska landslaget sade inför returen att Sverige ska ha lika många runtomkring domaren som Italien eftersom de försökte påverka alla Cüneyts beslut.

En som gick riktigt hårt emot Cüneyt Cakir var Italiens Leonardo Bonucci:

– Toivonen bröt min nästa efter trettio sekunder och var kvar på plan. Han skulle ha fått ett rött kort och visats ut och ingenting annat. En domare som har större personlighet hade visat ut minst en svensk spelare, sade Bonucci efter matchen.

Sveriges landslagskapten, Andreas Granqvist, hyllade domaren efter matchen:

– Italienarna gillar att slänga sig och skrika lite extra. Måste ge domaren en eloge, han höll det bra. Vi får se vad vi får för domare i Italien. Hoppas vi får en stabil domare. Det blir 80 000 och hemmatryck, så hoppas vi får en riktigt bra domare som kan hantera det, sade Andreas Granqvist till fotbollskanalen.

I svensk media och bland sociala medier har många svenskar beklagats sig över italienarnas filmande och att de lade sig för enkelt. En som blev fångad i bild blev den italienske mittback Chiellini i den 57:e minuten som föll i en duell:

Cüneyt Cakir har på sistone radat upp toppmatch efter toppmatch. För drygt en månad sen dömde den turkiske domaren Atletico Madrid – Chelsea följt utav derbyt i Turkiet mellan Galatasaray – Fenerbahce. Efter det dömde han Tottenham – Real Madrid i Champions League innan gårkvällens stormatch i VM-kvalet mellan Sverige – Italien.

Returmötet mellan Sverige – Itailien spelas på måndag i Milano.