Två spelare från Süper Lig nominerade till ”Afrikas bästa spelare 2017”

Två spelare från turkiska ligan har blivit nominerade till ”Afrikas bästa spelare 2017”.

Det är det afrikanska fotbollsförbundet (CAF) som ligger bakom nomineringarna inför deras årliga gala ”CAF Awards” torsdagen den 4e januari 2018 i Ghanas huvudstad Akra.

De två spelarna är Bursaspors mittback William Troost-Ekong och Yeni Malatyaspors anfallare Khalid Boutaib. Båda spelarna värvades till sina klubbar inför den här säsongen.

Trettio spelare är nominerade till priset;

Ali Maaloul (Tunus, El Ehli), Bertrand Traore (Burkina Faso, Olympique Lyon), Cedric Bakambu (Kongo, Villareal), Christian Atsu (Gana, Newcastle United), Christian Bassogog (Kamerun, Henan Jianye), Denis Onyango (Uganda, Mamelodi Sundowns), Eric Bailly (Fildişi Sahili, Manchester United), Essam El Hadary (Mısır, El Taawon), Fabrice Ondoa (Kamerun, Sevilla), Fackson Kapumbu (Zambiya, Zesco), Jean Michel Seri (Fildişi Sahili, Nice), Junior Kabananga (Kongo, Astana), Karim El Ahmadi (Fas, Feyenoord), Keita Balde (Senegal, Monaco), Khalid Boutaib (Fas, Evkur Yeni Malatyaspor), Mbwana Samata (Tanzanya, Genk), Michael Olunga (Kenya, Girona), Mohamed Salah (Mısır, Liverpool), Moussa Marega (Mali, Porto), Naby Keita (Gine, RB Leipzig), Percy Tau (Güney Afrika Cumhuriyeti, Mamelodi Sundowns), Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon, Borussia Dortmund), Sadio Mane (Senegal, Liverpool), Thomas Partey (Gana, Atletico Madrid), Victor Moses (Nijerya, Chelsea), Vincent Aboubakar (Kamerun, Porto), William Paul Ekong (Nijerya, Bursaspor), Yacine Brahimi (Cezayir, Porto), Youssef Msakni (Tunus, El Duhail), Yves Bissouma (Mali, Lille).