VIDEO: Galatasaray utklassade Genclerbirligi

Efter två matcher utan seger vann Galatasaray i ligaspelet igen efter att ha utklassat Genclerbirligi med 5-1 på hemmaplan.

Målvakten Johannes Hopf hade det jobbigt på fredagskvällen när Genclerbirligi gästade Galatasaray på Türk Telekom stadion i Istanbul. Även Abdul Khalili fanns med från start hos gästerna men blev utbytt inför den andra halvleken.

Galatasaray tog ledningen i den 7e minuten genom Mariano som gjorde sitt första mål i klubben efter att ha blivit framspelad av Bafetimbi Gomis. Strax före halvtidsvilan ökade mittbacken Maicon på till 2-0 efter att ha nickat in en frispark slagen av Younes Belhanda. Det var Maicons fjärde mål i ligan den här säsongen.

Inom loppet av fem minuter i början av den andra halvleken gjorde Galatasaray ytterligare två mål. 3-0 kom genom Gomis efter assist av Belhanda och Tolgay Cigerci gjorde 4-0 när Eren Derdiyok stod för framspelningen. Gomis gjorde sedan 5-0 på straffspark i den 81a minuten, hans elfte mål i ligan den här säsongen. Genclerbirligi gjorde ett tröstmål genom Alexander Scekic och slutresultatet blev hela 5-1 till hemmalaget.

Galatasaray satte med segern press på sina konkurrenter inför fortsättningen av elfte omgången. Laget toppar tabellen på 26 poäng med sex poäng ner till tvåan Istanbul Basaksehir som möter Yeni Malatyaspor på bortaplan på söndag. Genclerbirligi som har släppt in flest mål (26) i ligan och inte har vunnit på tre matcher (en oavgjord samt två förluster) ligger näst sist i tabellen med 8 poäng.