VIDEO: Giuliano matchhjälte för Fenerbahce mot Antalyaspor

Fenerbahce fick med sig alla tre poängen från bortamatchen mot Antalyaspor på söndagskvällen.

Stor matchhjälte för Fenerbahce blev den brasilianska landslagsspelaren Giuliano som gjorde matchens enda mål i den 45e minuten efter samarbete med Vincent Janssen. Giuliano tog emot bollen på mittplan, tog sig förbi en Antalyaspor-spelare, passade till Janssen, fick bollen tillbaka och sköt den in i mål. Det var hans 5e ligamål den här säsongen. Antalyaspor skapade ett par målchanser främst genom sina storstjärnor Samir Nasri och Samuel Eto’o men lyckades inte få in kvitteringen.

Fenerbahce gick i och med segern upp på tredje plats i tabellen, på samma poäng (23) som Besiktas men med bättre målskillnad. Fenerbahce har tre segrar och tre oavgjorda på sina sex senaste ligamatcher. I två av dessa oavgjorda matcher har man släppt in kvitteringsmålet i slutet av matcherna. Mot Kayserispor tappade man tre poäng i 95e minuten och mot Osmanlispor släppte man in mål i 89e minuten. Ser man tillbaka till de 9 senaste ligamatcherna har man 5 segrar, 3 oavgjorda och 1 förlust för att jämföra mot den dåliga starten av säsongen: 5 matcher, 1 segrar, 2 oavgjorda och 2 förluster.

Antalyaspor som förlorade igen efter två matcher (1 seger samt 1 oavgjord) ligger fortsatt i nedre delen av tabellen med 13 poäng, endast två poäng ovanför nedflyttningsstrecket. En stor missräkning för klubben som gjorde en storsatsningen inför säsongen och värvade spelare som Johan Djourou, Samir Nasri och Jeremy Menez. Klubben har även tagit in Leonardo som tränare.

Det var för övrigt första gången på fyra år som Fenerbahce lyckades besegra Antalyaspor på bortaplan. Senaste segern hade kommit den 24e november 2013. Sedan dess hade det blivit 1 oavgjord och 2 förluster på 3 matcher.