VIDEO: Samuel Eto’o matchhjälte med två mål

Antalyaspors lagkapten- och storstjärna Samuel Eto’o gjorde båda målen när laget besegrade Kardemir Karabükspor med 2-1 på hemmaplan.

Antalyaspor som har storsatsat inför den här säsongen och värvat spelare som Samir Nasri samt Jeremy Menez har inte fått den starten som klubben har hoppats på. Laget har legat på den nedre halvan av tabellen under hela säsongen och tog inte sin första seger förrän i den femte omgången. Men efter segern mot Karabükspor som var lagets andra på de tre senaste ligamatcherna kanske klubben kan blicka uppåt.

I matchen mot Karabük gav Eto’o Antalyaspor ledningen redan i den 5e minuten med ett volleyskott inne i straffområdet vilket blev den första halvlekens enda mål. I den andra halvleken kvitterade Karabükspor genom inhopparen Mustapha Yatabare som i sin första touch nickade in kvitteringen. 1-1 skulle inte stå sig länge då Eto’o fem minuter senare gjorde mål igen när han kämpade in bollen efter duell med två Karabük-försvarare och målvakten. Det var Eto’os femte ligamål den här säsongen på 11 matcher.

Efter målet fick bortalaget lagkaptenen Ceyhun Gülselam utvisad men trots det hade Karabükspor fler chanser att kvittera på men lyckades inte få in  bollen. Det öppnade upp för Antalyaspor som också hade chanser att göra mål på. Moestafa El-Kabir hoppade in på tilläggstid för Antalyaspor när han Eto’o byttes ut till stående ovationer.

Antalyaspor ligger på 13e plats i tabellen med 12 poäng och Karabükspor som har tre raka förluster i ligaspelet ligger under nedflyttningsstrecket med 8 poäng.