Besiktas kan slå flera rekord ikväll när de möter RB Leipzig

Besiktas är redan klara för andra rundan av Champions League till våren och har redan skrivit historia genom att bli det första turkiska laget att vinna en Champions League-grupp, ikväll kan de sätta nya rekord. 

Skulle Besiktas undvika förlust ikväll så blir dem det första turkiska laget och ta sig förbi gruppspelet utan att förlora en enda match.

Besiktas som redan har rekordet (har just nu 11 poäng) kommer att sätta nytt poängrekord för turkiska lag i CL om de spelar oavgjort eller vinner matchen.

Senol Günes kommer bli historisk om han tar mer än elva poäng som den främste turkiske tränaren i gruppspelet och för en turkisk klubb. Den brasilianske tränaren och Fenerbahce-legenden Arthur Zico tog också 11 poäng i gruppspelet med Fenerbahce säsongen 2007/2008.

Besiktas kan även skriva historia genom att bli det målrikaste turkiska laget i Champions Leagues gruppspel genom tiderna. För att slå detta rekordet behöver de göra två mål ikväll. Rekordet hålls just nu av lagets två största rivaler: Fenerbahce & Galatasaray. Fenerbahce gjorde 10 mål säsongen 2004/2005 och även Galatasaray gjorde 10 mål säsongen 1999-2000. Lyckas Besiktas göra två mål ikväll kommer de ha gjort 11 mål i gruppspelet och slå nytt turkiskt rekord.