Besiktas transfernyhet under natten – mittbacken Vida klar

Besiktas slog till med en transfernyhet under natten mellan fredagen och lördagen.

Besiktas har tidigare varit intresserade av den 28-årige kroatiske försvararen Domagoj Vida och försökte värva honom redan i somras men det blev ingen övergång då. Vidas kontrakt med Dynamo Kiev skulle gå ut den sista december 2017 och i slutet av augusti läckte det ut en bild på sociala medier som visade att Besiktas och Vida hade kommit överens om ett 3,5 årskontrakt som skulle börja gälla från den andra halvan av säsongen 2017-18.

Ni kan se bilden och läsa mer om den här.

Under natten mellan fredagen och lördagen cirkulerade en bild på sociala medier som visade Vida tillsammans med Besiktas chef för deras transferkommitté Umut Güner och klubbens styrelseledamot Safak Mahmutyazicioglu. Dessa två ur Besiktas styrelse har tidigare under året poserat tillsammans med klubbens värvningar.

Enligt NTV Spor’s uppgifter så är kontraktet mellan Besiktas och Vida på 3,5 säsonger. Han kommer att ansluta till Besiktas träningsläger i Antalya som startar den 3e januari.

Vida som är landslagsspelare för Kroatien och har spelat 55 landskamper för landet har spelat för Dynamo Kiev sedan januari 2013 och under sin tid i Ukraina vunnit ligan två gånger, cupen två gånger och supercupen en gång. Innan Dynamo Kiev spelade han två säsonger för Dynamo Zagreb i hemlandet där han blev liga- och cupmästare en gång vardera. Och dessförinnan värvades Vida till Bayer Leverkusen inför säsongen 2010/11 från Osijek men han spelade bara en match i Bundesliga och 8 matcher i Europa League innan han lämnade Tyskland och återvände till Kroatien för att skriva på för Dynamo Zagreb.