Bursaspors president om Moussa Sow: ”Vi har lagt bud på honom”

Bursaspors president Ali Ay gjorde under fredagen ett uttalande om klubbens transferplaner i januari.

Ali Ay sa att klubben söker efter nya spelare som omgående kan förstärka laget när andra halvan av säsongen drar igång men för att kunna värva så måste spelare lämna först;

”Vi är mest intresserade av två spelare just nu. Dessa spelare är Moussa Sow och Patrick Twumasi. Vi har lagt bud på de två. Vi kommer nu agera utöver svaren som vi får. Men som jag sa tidigare så behöver ett par spelare lämna. Efter det så kommer vi att agera med de spelare som vi vill värva till klubben. Och just nu väntar vi på svaren angående Sow och Twumasi.”

Sow som spelar för Al-Ahli i Förenade Arabemiraten har tidigare ryktats vara på väg tillbaka till Süper Lig efter sina säsonger i Fenerbahce. Twumasi är en 23-årig yttermittfältare från Ghana som har spelat för FC Astana i Kazakstan de senaste åren där han har gjort bra ifrån sig både i ligan och Europa-spelet. I ligaspelet har han gjort 37 mål samt 19 assist på 92 matcher och i Europa-spelet har han gjort 14 mål samt 5 assist på 33 matcher.

När Astana spelade i Europa under den pågående säsongen gjorde Twumasi 5 mål på 6 matcher i Champions League-kvalet och 4 mål på 6 matcher i Europa Leagues gruppspel. Säsongen 2015/16 gjorde han 2 mål på 2 matcher i Champions Leagues gruppspel mot Galatasaray och Benfica innan han skadade sig.

***

Bursaspor har nyligen brutit kontraktet med den centrala mittfältare Furkan Özcal och lånat ut yttermittfältaren Ozan Can Kökcü till Waalwijk i holländska andraligan.