Champions Leagues genombrottselva 2017: En spelare från Besiktas!

Champions League har presenterat turneringens genombrottselva 2017 och en spelare från Besiktas finns med i startelvan.

“Champions Leagues breakthrough team 2017” är en startelva av spelare som har slagit igenom i turneringen för kalenderåret 2017.

UEFA.com har valt ut elvan utifrån följande kriterier:

  1. Spelare som är 24 år eller yngre
  2. Gjorde sin debut i Champions League detta året (2017) eller har haft liten erfarenhet av turneringen sen tidigare och gjort ett stort intryck det här året.

Spelaren som är uttagen i elvan från Besiktas är Anderson Talisca. Den 23-årige brassen gör sin andra säsongen i Besiktas på lån från Benfica har imponerat stort och har haft en stor påverkan på Besiktas succé i Champions League i år där de turkiska mästarna blev gruppsegrare i grupp G (före FC Porto, RB Leipzig & AS Monaco). Talisca spelade även i CL förra säsongen med Besiktas men laget åkte ut i gruppspelet och tog sig istället till kvartsfinal i Europa League där man åkte ur mot Lyon i Europa League.

Så här resonerar UEFA.com om Talisca:

“Midfielder: Talisca (Beşiktaş), 23
An attacking midfielder, Talisca notched a career-best 13 league goals last term as Beşiktaş won the title, catching the eye with his forward runs, accurate shots and left-foot free-kicks. Even if the Brazilian has been slightly under par in 2017/18, he remains a real menace at his best.” – UEFA.com

En offensiv mittfältare som gjorde 13 ligamål förra säsongen när Besiktas vann ligatiteln och stack ut med sina löpningar, skott och vänsterfotade frisparkar. Även om succén har inte varit likadan under pågående säsongen så är han en ett riktigt hot när han är som bäst – UEFA.com om Talisca. 

Hela genombrottslaget 2017: