Demba Ba på väg tillbaka till Besiktas

Enligt NTV Spor ser Demba Ba ut att återvända till  Besiktas.

NTV Spor skriver att Ba har brutit kontraktet med sin kinesiska klubb Shanghai Greenland Shenhua och att han har kommit överens om ett 2,5 årskontrakt med Besiktas med start i januari 2018.

Demba Ba lämnade Besiktas sommaren 2015 efter en säsong i klubben och spelade i ett år i Kina innan han bröt benet som höll honom borta från spel i flera månader. Trots skadan och en oviss framtid återvände han på lån till Besiktas i januari tidigare i år men det blev bara två kortare inhopp för honom i slutet av säsongen. I det första inhoppet mot Istanbul Basaksehir gjorde han Besiktas tröstmål i 1-3 förlusten.

Han har gjort totalt 28 mål på 46 tävlingsmatcher för Besiktas.

För att Ba ska kunna återvända till Besiktas behöver klubben göra sig av med minst en utländsk spelare då klubben i dagsläget har fjorton utländska spelare registrerade i truppen men två spelare som kan komma att lämna i januari är den ukrainska målvakten Denys Boyko och armeniske yttermittfältaren Aras Özbiliz.